Sunday, May 8, 2011

fuuuhhh !

assalamualaikum !

haiyaakk kepak kepak jari sambil meligatkan otak untuk curahkan idea untuk mengarang setelah sekian lama tidak menghupdatekan belog aku ini.i miss you darling,abang,sayang,hubby,b,honey muahh muaahh kat skrin lappy.guwe kangen bangat sama kamu sayangsss eww~^^*.1stly aku nak ucapkan SELAMAT HARI IBU.i love you maaakk ! muaah muaaahh.mira sayang mak^^!tanpa ibu siapalah kita di muka bumi Allah ni kan.so salutee your mummy yang selalunya dialah pembakar semangat kita,dialah tempat kita mengadu,dialah tempat kita bermanja dan dialah insan paling mulia disisi Allah.ingat!keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu kita sendiri :)

esok kemasukan budak budak lower six.fuhh memang busy gila.last week baru tahu yang budak budak lower six nak masuk 9hb Mei dan sememangnya agak kelam kabut selesaikan atur cara,surat yang bagai dan tak habis habis dengan perjumpaan exco MPP dengan Puan Salwani.biasalah kan bila mula mula dapat tahu dorang ni masuk 23 Mei jadi aku pun macam nak tumpu la dekat exam dulu.tup tup dapat tahu dorang masuk 9hb memang kelam kabut la baru nak settle kerja,bincang aktiviti bagai lagi dan macam macam masalah timbul bila buat kerja last minit dan sure sure lah asyik kena push dengan cikgu.memang sentap gila bila kena marah hari tu.rasa macam nak nanges tapi alhamdulillah semua kerja dah settle dengan baik tunggu hari esok je nak ragging budak budak lower six HAHAHAHA * debil laugh*
last week tak last jugak lah aku tak hingat bila tu ada aku pergi photoshoot dengan member aku.act dia abang angkat kepada member kelas aku *hai aniss*.nak kata photoshoot tu taklah sangat kan sebab aku bukannya model sambilan lagi terkenal macam fatin liyana yang sangat cun lagi comel tu.ni saja saja je nak menggedik kejap depan cemera tehee.Epy jangan marah eyh.thanks dekat my bestie yang juga merangkup sebagai buah hati aku yang sudi temankan aku tak kira siang ataupun malam.hehe.thanks jugak dekat kak intan sebab make up kan aku i looikeee!act kak intan kakak kepada epy dan dia ada bukak butik pengantin dekat ipoh.tapi aku lupa nak tanya dekat mana butik dia tu tehee :P






sebenar ada banyak lagi tapi Epy tak siap lagi dan tak sempat nak upload gambar gambar.


salah satu hasilnya.aku suka pic ni dan secara autonya jadi profile picture.tehee.


cerita pasal lower six sudah, cerita pasal photoshoot pun sudah.banyak gila aku nak karang ni sebab dah lama kan tak hupdate entry baru.hehe.last week lagi hahaha semua nak last week kan, mak aku ada ajar aku buat aiskrim yang cool beb superb sedap gila!dia sebenarnya aiskrim blanded.kau tahu?kau tahu senyaaap!betapa nikmatnya dapat makan aiskrim coklat blanded tengah tengah panas macam sekarang ni. u all tahu kan sekarang ni musim panas gila tambah tambah dalam jam 3 petang tu memang aku dok dalam bilik pasang aircond jelah.kalau nak tengok tv tu almaklum memang taklah sebab superb panaaass kalau nak dok kat depan tv.



bahan bahannya :
 
aiskrim coklat murah.
coklat cream hershey boleh dapatkan di mana mana jusco.
krim putih or berperisa strawberry jugak boleh dapatkan di jusco dengan harga RM15 something.
susu segar.
 
1st aku amik aiskrim dalam beberapa sudu,letak sikit susu segar dan bland sekali dengan kiub ais.susu segar yang aku gunakan ni susu segar dutch lady tapi aku syorkan susu marigold sebab susu ni macam tak berapa pekat dan kurang manis.so kalau nak lagi ummmph gunalah susu marigold.jangan tanya aku pasal kuantiti ni banyak mana sebab kalau ikut aku,err suka hati.

pastu pastu dah siap blander semua tu,boleh letak dalam cawan dan letakkan krim putih tu dekat atas dia.boleh letak banyak banyak ikut suka hati anda dan letakkan sikit coklat krim hershey dan boleh taburkan dengan coklat rice yang colorful tu.


 tadaaa! siaaap dan boleh dimakan dan dijamin halal 100% ! cuba lah cubalahh.resipi paling simple tau.boleh je nak bagi kat boyfriend kalau dia bertandang ke rumah u all untuk menggunakan wifi kat rumah u all ke kan.[macam berpengalaman]*jangan percaya*saya masih single!
 
     --------------------------------------------------------------------------------------
ENTRY HATI KE JIWA
 
thanks sebab hadir kembali setelah menyepi dan berbahagia selama beberapa bulan dengan orang tersayang.syukur alhamdulillah doaku sampai kepadanya.tapi you, you tetap tak berubah.even i single tapi di hati i tetap ada you dan tak pernah pun diganti orang.kenapa ya you,kenapa susah sangat nak delete and trush you dalam bin.sedangkan you macam macam dah buat hati i terluka dengan teruk.you, im so sorry, kalau macam ni sikap you tak berubah, i bukak pintu hati i untuk orang lain yang sudi sayangkan i even bukan sekarang i nak terima siapa siapa dalam hidup i. euww~gediks!

kadang kadang aku terfikir kenapa ada orang sanggup main hati dan perasaan orang lain.

game baru ke?

tehhee.

:P
 
 
 

2 comments:

wAnIEy HuNNy said...

comell la gambar 2..~ nak jgk~ hik3~ =)

miera aziz said...

hehehe thanks wanieyy! amik la haha :P