Monday, May 30, 2011

dia dia dia dia dan its all about dia!

entry yang kedua buat hari ini.lepas ternganga tengok cerita boys over flowers versi jepun tapi aku lebih minat versi korea.ehem.perempuan melayu mana yang tak minat lelaki korea?aku berani kerat kuku lah kalau ada yang tak minat lelaki korea.ooo sape yang tergila gila super junior?perempuan jugak.sape yang tak kenal lee min ho bakal suami aku dua tiga tahun lagi tu?cuma dia tak bagi wartawan kepoh kepoh je.he always said gud nite dear.love youu.ouhh jangan jeles okkay.[ini semua dusta belaka].

nak tanya kenapa ramai perempuan minat lelaki korea?taste semua nak tinggi tinggi.nak yang femes femes.termasuk la aku.tapi kenapa tade pun bising bising nak lelaki malaysia yang macam ni macam tu.kenapa?mana pergi lelaki di malaysia?kenapa lelaki malaysia lelaki melayu tak femes macam lee minho?sebab lelaki melayu bukan pelakon terkenal macam lee minho?aku rasa bukan sebab seseorang tu berpengaruh sangat.tapi sebab attitude.aku berani kerat kuku kaki la kalau ada lelaki melayu yang macam junpyo kat malaysia ni.


 

ada ke lelaki kaya kat malaysia ni yang kacak,handsome,bergaya,pandai,bukan playboys and so on macam Junpyo dalam boy over flowers ni?ada ke?eeehem.kebanyakan dah la tak kaya,bodoh,kaki menjahamkan perempuan,bukan dari keluaran universiti tempatan.bersepaaahh mak tauu tak?so kebanyakan lelaki tak boleh dipercayai.so macam mana nak cari lelaki macam dalam cerita ni?okay tak akan ada!dalam realiti memang takkan ada yang nak protect perempuan macam dalam cerita ni.ada tu maybe segelintir.dan susah dicari.yang bersepah mat rempit,mat ganja,bohsia dan macam macam lagi.kerajaan menghabiskan banyak duit untuk mat rempit.tapi dorang ni ada akal ke?selagi bumi malaysia ni tak berperang macam dulu,selagi bumi malaysia ni tak dijajah,dilayan macam komunis dulu dulu selagi tu lelaki melayu yang muda muda sekarang ni tak sedar diri.

aku story ni pun bukan nak cari gaduh ke apa ke,tapi untuk kesedaran.kemerdekaan yang kita capai sekarang ni tidak akan berkekalan kalau gejala sosial masih dok dekat takuk tu je.ouh kamon la guys,korang semua pengecut.bukan pahlawan.lelaki dah pupus.yang tinggal lelaki dalam dilema.macam mana nak dapat kepercayaan dari kaum lelaki?so guys,please dun waste your time.

aku cakap macam aku ni benci sangat kat lelaki.bukan bukan,aku cuma benci lelaki yang suka menipu.tu je.tak rock la tipu perempuan.bosan sebab perempuan tahu dia kena tipu,tapi laki tu tak tahu yang perempuan tu do worst then that.HAHA.okay byee.
*aku cakap ni tade kena mengena dengan yang hidup atau dah mati.

p/s : cepat la sikit terasa dan berubah jadi lelaki kaya,handsome,bijak pandai,bukan playboysss,dan baru boleh jadi kegilaan perempuan.
p/s/s : paras rupa tak bermakna.tua nanti berkedut jugak.tapi hati yang handsome takkan layu,takkan berkedut.so mana nak cari lelaki yang hatinya macam tu?

:D

2 comments:

アヌム ちゃん said...

Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
btw, nice blog~
Visit dari frommetoyou
Arigatou (^____^)

miera aziz said...

okay thanks dear.sudah melawat kamu juga :)