Monday, December 13, 2010

terima kasih sebab DOWN kan aku !

ouh aku nak ucapkan banyak banyak terima kasih dekat orang orang yang telah mendownkan aku.aku tahu lah aku tak sepandai korang kan.so tak payah nak downkan aku.oke aku dihina sebab aku masuk tingkatan enam.haha kelakar gila lah.
aku tak kisah lah korang nak cakap aku ni bodoh sebab masuk tingkatan enam pun aku tak kisah langsung.memang la aku sentapkan tapi nak buat macam mana.sumpah aku terasa down gila bila aku jumpa member aku lepak lepak sekali ke apa ke kan,aku sorang je yang still berada kat sekolah.bayangkan lah member lain buat dip.aku??of course lah aku terasa kan.tapi ini bukan nak tuju kan kat member member aku pn,ni nak tuju kat orang yang hina aku sebab masuk form six.

ada lah aku pergi cc hari tu lepak lepak kejap sambil bermukabuku.pastu aku ditegur oleh makhluk comel ni .comel kan comel kann?haa dia ni laki lah nak kata bukan perempuan pun.so aku pun tegur balik lah.sembang sembang dia tanya aku,buat apa sekarang ni?aku cakap lah aku form six je.tau ape reaksi dia?dia gelakkan aku gila gila punya kaww...aku terkejut kot eyh kenapa dia ni?malu aku dibuatnye.perh malu malu.aku malu bukan sebab apa tau,sebab dia gelak dah kuat,pastu tunjuk tunjuk aku sambil cakap,"hang masuk form six??biar betul mira??form six apa barang mira.tade masa depan!dah tade tempat lain ke nak pergi?masuk balik sekolah tu?ha jadi budak sekolah balik lah.pakai baju sekolah,aku tobat dah kot nak pakai baju sekolah la,kasut sekolah,balik ikut time sekolah.weii sekarang semua orang dah keluar dari sini la,hang still dok ceruk nuu lagi!"

perhh sentap kot? memang aku terasa gila lah.makan dalam lah kata kata beliau .tapi aku tak kisah pun.aku ucapkan terima kasih la sebab kata kat aku macam tu.


takpe takpe kau tengok lah nt.haa kau tengok la nanti hasil aku dok form six.kau tunggu lagi 3 tahun aku nak tunjuk kat kau hasil aku duduk form six.baru kau tahu mana satu permata mana satu kaca.*okay tade kena mengena..setakat ni bukan dia seorang je downkan aku.ramai lagi lah yang kutuk aku sebab masuk form six.heyy kepada sesiapa yang kutuk aku masuk form six tu aku ucapkan terima kasih yea banyakk banyak..macam la korang tu bagus sangat nak kata aku nie bodoh sebab masuk form.korang punya result spm gempak sangat ke?HAHAso tak payah nak mengover kan diri lah yea.
camne pun ramai member member aku yang support aku terutamanya cik yaya*hai yaya.thanks sebab selalu bagi semangat kat aku kann sayang u nyahh...

hey u! oo kutuk aku yea?ooo takpe takpe hari ni hari kau,sok lusa hari aku pulak.kau tunggu lah..
tak bermakna kita down hari ni kita down selama lamanya kan.aku memang suka motivate diri aku sendiri haha.



kepada si polan bin si polan ini ada notes cket utk kau :

'hari ini kita lihat sahabat kita jauh ketinggalan daripada kita,tidak patut kita menghina atau memandang rendah padanya.malah patutlah kita bersama membantu agar satu hari nanti jika kita ditakdirkan jauh ketinggalan daripadanya,ingatlah pada masa lampau.masa itu pasti akan berulang terjadi pada diri kita balik.what you give you get back!'





4 comments:

aidy said...

hey mira nak tau tak, abang aidi pun masuk form6 jugak.lepas form 6 dapat masuk UPM dan sekarang dah jadi cikgu dah pun ! see, tu maksudnya form6 lagi bagus sebab lebih kurang matrik je.korang kena study hard kan? bukan semua orang dapat study hard pun.jangan pikir apa yang orang cakap.chill okayy :)

miera aziz said...

baik aidi.tahu takpe..hehe thanks sapport mira aidi syg aidi :P

asue_wana said...

btol2 mira...mira kna kuat tw..xsume y msuk u tu hbt..n xsume y msuk form6 tu xhbt..sume kna usaha kuat..wana xsuke la org y mira mksdkn tu..sbb wana pn kna gak dulu..tp bkn mmber...mak sdra pak sdra sdri tw...sadis sgt2..tp xpe..ni ksh wana..hehe..mira b strong k ngn kata2 'org' y terapung tu...huhu...wana sntiasa support mira tw...kita kwn kn..:)4ever dear..:P

miera aziz said...

thanks my dear :)
i love u so much.kita kawan sampai bila bila..thanks bg semangat kat mira..syg wana..;))